Érdekességek #2

Danielről sok érdekességet összelehet gyűjteni, amiket esetleg egyes életrajzokba nem tesznek bele. Ezeket hozom el nektek 2 részre osztva: 1 internetes gyűjtést és 1 könyvbéli forrásból származó infókat. Amit most olvastok az a könyvbéli gyűjtés.

 • Ő az a fiú, akit már sokan Harry Potterként emlegetnek, hiszen ő játssza a manapság legnépszerűbb ifjúsági könyv filmváltozatának főszerepét. A Harry Potterről már négy kötetnyi “anyagot” olvashattunk, de vajon milyen is az őt alakító Daniel Radcliffe?
 • Daniel Radcliffe 1989. július 31-én született Nagy-Britanniában. Édesapja, Alan Radcliffe, egy irodalmi ügynökség tulajdonosa. Bizony ő is egyedüli gyermek, mint Harry Potter, bár ő a szüleivel élhet, akik mindenben támogatják. És bizony egy művészgyereknek sok támogatásra van szüksége, a szüleinek pedig bizonyára nagyon sok türelemre, hiszen nem lehet valami könnyű egy olyan kisfiút nevelni, aki már 5 évesen színészválogatásokon érzi legjobban magát és akiért 12 éves korára már a fél világ rajong.
  Szóval, amikor elkezdte a színész pályát nem mehetett hagyományos iskolába, ezért magántanuló lett.
  Bizony ő is olvasta a Harry Potter-sorozat darabjait még az előtt, hogy egyáltalán felcsillant volna a remény, hogy játszhat a filmben. Neki is tetszettt a történet és amikor megtudta, hogy megfilmesítik, tudta, hogy meg kell próbálnia a válogatást.
 • Sok száz gyerek közül választották ki Harry Potter szerepére és amikor édesapjától megtudta, hogy ő kapta meg a szerepet, akkor elsírta amgát. “Ez volt életem legfontosabb pillanata” – emlékszik vissza Daniel. A premieren kicsit izgult, vajon mit fognak szólni majd az emberek a színészi alakításához, de aztán megnyugodott a jó kritikáktól. Büszke a teljesítményükre és fantasztikus élményként éli meg az egész filmkészítést. Nagyon szeret a rendezővel beszélgetni, aki mindannyiukat komolyan veszi, ráadásul igazán jól összebarátkozott a két történetbeli társával is. Emma Watsont – aki Hermione Granger-t játssza – nagyon okosnak, Rupert Grint-et – aki pedig Ron Weasley bőrébe bújt – pedig nagyon-nagyon viccesnek találja.
  Elmondása szerint belsőleg is hasonlít Harry Potter-re, abban a tekintetben, hogy ő is szeretne egy saját baglyot tartani. Sokan csodabogárnak is tekintik, de ezt ő nem igazán érti. Szerinte ő egy igen vidám kisgyerek, mégha mások szerint mélabús ábrázattal tekint le a világra. És teljes mértékben hisz a varázslatokban. Most éppen pszichológusnak készül, de még van ideje dönteni.
  Szereti az állatokat is, van két kutyája is, nevük: Binka és Nugget. Kedvenc időtöltései a Playstation játékok, zenehallgatás (kedvenc együttesek: REM, U2), futás és a futball és az aerobic.
  Mint említettem, nem a Harry-szerep volt az első filmes munkája. Eljátszotta korábban Copperfield Dávid szerepét is, ráadásul együtt játszott Pierce Brosnannal a Panamai szabó című filmben. A Copperfield Dávid – első nagy szerepe – után így nyilatkozott róla a film producere: “Különösen érzékeny ember, akiben van egy nagy adag ártatlanság és természetesség. Sokan félnek a gyerekszínészekkel való munkától, de az ő esetében erről szó sincs. Többek között azért választottuk őt, mert igen figyelmes és kedves fiú, és ez teljesen természetes nála, ezeket a tulajdonságait maximálisan hozni tudja a vásznon is. Harry Potterként is megnyilvánul kiváló humorérzéke, tele van élettel és energiával.”
 • Valószínűleg az elkövetkező néhány évben igencsak elfoglalt lesz, hiszen ő játssza majd a Harry Potter sorozat minden egyes részében a címszereplőt. Sokan kételkenek abban, hogy végig alkalmas lesz a szerepre, mert egy-egy rész forgatása tovább tart, mint egy év tehát amíg a történet szerint csak egy nyáriszünettel látszódhat idősebbnek Harry Potter, addig bizony Daniel a két rész között legalább egy évet “öregedik” majd, mint minden rendes tizenéves. Lehet, hogy a harmadik részre kinövi Harry szerepét?


Szólj hozzá Te is!


Hozzászólás: