“Egy idős házaspár rezgése van köztünk”

Az Elátkozott Gyermek talán az egyik legfőbb attrakció a West End-en perpillanat, de ha körbenézel a sarkon magát a névleges varázslót.
Daniel Radcliffe hamarosan fellép Tom Stoppard új produkciójában, a Rosencrantz and Guildenstern Are Dead, a Loveside sztárjával, Joshua McGuire-ral, aki jó barátja is.
A darab próbáján a Digital Spy mindkét színészt lencsevégre kapta az Old Vic színházban, ahol betekintést adtak a klasszikus előadásba, mely az 50. évforulóját ünnepli.
Mikor megkérdezték őket, mit éreztek, mikor először olvasták a szövegkönyvet, Daniel így nyilatkozott: Eléggé izgatottan és egy kicsit megijedve. Ennek a dolognak a nagyságától, amit magamra veszek. Sokat kell még tanulni, egy kicsit kihívás, de nagyon élvezem és kifizetődő csinálni.

A Joshuával való munkáról így nyilatkozott: Pár éve dolgoztunk már együtt és tartottuk a kapcsolatot és a karrierünkben van egy ilyen furcsa párhuzamos út.
Együtt dolgoztunk a The Yound Doctor’s Notebook című minisorozatban, amiben egymással felcserélhető karaktereket játszottunk. Ebben a filmben ő egy még fiatalabb orvost alakított. A Privacy darabban ugyanazt a karaktert játszottuk, csak Josh a Broadway-en kívűl. Aztán ebben a darabban is egy kicsit felcserélhetőek vagyunk. Ez egy menő, páratlan végzet.

Abban viszont nem vagyok biztos, mi a neve – viccelődik Josh. – Azt hiszem Josh
Szóval a barátságotok egy különös juttatás?
100% – mondja Joshua – Ennek az értéke megfizethetetlen, de tényleg. Ijesztő látvány a partnereddel való találkozás az első napon és ha már az elején nem jössz ki vele, akkor később is lehetetlen.

Képzelje el, ha nem is kedvelné a többieket. Egy teljesen más darab lenne. Ez jönne ki belőle. El lehet játszani ezeket a szerepeket úgy, hogy nem kedvelik a másikat, persze. Vagy úgy is, hogy csak szimplán frusztrálja a másik, de végülis barátok. – teszi hozzá Daniel.
A rendező kiválasztott pár jelenetet az egyik nap, amikor azt mondta, hogy szereti a “mi idős házaspári rezgéseinket. A civódást. A színpadon! Ez az amit ingyen kapsz. – folytatja Joshua.
A páros hozzátette, hogy nagyon remélik, hogy találnak majd időt egy kis színházi munkára a filmes és televíziós szerepek között.
Ó igen. Nem hiszem, hogy lett volna olyan alkalom, hogy úgy fejeztem volna be egy darabot, hogy ne egy jobb színészként jöjjek ki onnan. – nyilatkozta Daniel.
Josh még hozzátette: Ez a darab eléggé precíz munka. Elég fárasztóna találom, persze a jó értelemben. Minden szempontból élénkítőnek találom.
Szerintem Daniel és te fantasztikus történelmi és fizikai tudással rendelkeztek.
Soha nem mentem egyetemre, de nekünk vannak a legjobb óráink, ahol csak bedobot az ötleteidet, olyasmi mint a Holt Költők Társasága és néha a próbák ilyenné alakulnak át, ami hasznos is. Egy igazi edzés.

De Daniel vajon megnézte-e már az Elátkozott Gyermeket?
Nem próbálok távol maradni a darabtól. Attól próbálok távol maradni, ami a várható élmény lehet, miután megnéztem. Tudom, hogy mások a csapatból már megnézték, de úgy érzem, hogyha megnézném egy csapat Harry Potter rajongóval ülve a nézőtéren, akkor lényegében az lenne, hogy én nézem azt érezve, hogy az emberek engem néznek, ahogy nézem a darabot. Ez lenne végig a fejemben, és így előreláthatóan nem lenne relaxáló.
Pár napja még szakállam volt, de úgy két nappal ezelőtt leborotváltam. Tudtam, hogy egyszer lefogom borotválni, így meg is tettem és rögtön rájöttem, hogy sokkal fiatalabbnak nézek ki és még inkább Harry Potteresnek.

Megkérdeztem a színésztől, hogy mennyir elenne védekező, ha valaki más venné át Harry szerepét a filmekben, amire így válaszolt: Nem hiszem, hogy bármi jogom lenne hozzá. Ha másvalaki játszaniá, persze biztosan furcsa lenne elsőre, de biztos túl lennék rajta. James Parker játsza a színdarabban és én teljesen boldog vagyok.

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek, Interjúk DÁTUM: 2017.02.08.


Szólj hozzá Te is!


Hozzászólás:


1 / 1 oldal1