“Egy idős házaspár rezgése van köztünk”

Az Elátkozott Gyermek talán az egyik legfőbb attrakció a West End-en perpillanat, de ha körbenézel a sarkon magát a névleges varázslót.
Daniel Radcliffe hamarosan fellép Tom Stoppard új produkciójában, a Rosencrantz and Guildenstern Are Dead, a Loveside sztárjával, Joshua McGuire-ral, aki jó barátja is.
A darab próbáján a Digital Spy mindkét színészt lencsevégre kapta az Old Vic színházban, ahol betekintést adtak a klasszikus előadásba, mely az 50. évforulóját ünnepli.
Mikor megkérdezték őket, mit éreztek, mikor először olvasták a szövegkönyvet, Daniel így nyilatkozott: Eléggé izgatottan és egy kicsit megijedve. Ennek a dolognak a nagyságától, amit magamra veszek. Sokat kell még tanulni, egy kicsit kihívás, de nagyon élvezem és kifizetődő csinálni.

Tovább olvasom

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek, Interjúk DÁTUM: 2017.02.08.

Daniel Radcliffe-nek még látnia kell az Elátkozott Gyermeket

A Harry Potter sztárja, Daniel Radcliffe kinyilatkozta, hogy meg kell majd néznie a 8. történet színpadi játékát.

Úgy érzem nem lesz egy pihentető este akkor a színházban– nyilatkozta a színész a Harry Potter és az Elátkozott Gyermekről.
Azt hiszem kb 1000 Harry Potter rajongó ül a nézőtéren. – folytatta, majd hozzátette, hogy csodálatos, hogy ennyi rajongó megy el megnézni a darabot.
Radcliffe amugy hamarosan visszatér a londoni színpadra, egy vicoriánus kori darabban, a Rosencrantz and Guildenstern are Dead nevet viselő darab feldolgozásában.
A 27 éves színész elmondása szerint egy elég változó korban olvasta Sir Tom Stoppard színdarabját, amit a Harry Potter forgatási szüneteiben tanulmányozott és emlékezett, hogy mennyire zavart és elragadott volt.
Az először 1966-ban színpadra kerülő mű, Shakespeare Hamletjéhez hasonlít, csak két boldogtalan jelentéktelen szereplő szemszögéből. Radcliffe fogja játszani Rosencrantz-ot, az 50. évforduló alkalmával, míg Joshua McGuire Guildenstern szerepét kapta meg.

A BBC egyik újságírója, Rebbeca Jones elmondása szerint Radcliffe azt mondta, hogy ugyan tanulta Shakespeare műveit, de még sohasem játszott egy színpadra vitt műben sem. Azt nyilatkozta, hogy Sir Tom írásában, mely azokat a részeket eleveníti fel a Hamletből, melyekben Rosencrantz és Guildenstern feltűnnek, csodálatos bemutatása az avoni költő munkájának.
Ez a darab tele van ötletekkel, mindig lesz valami, amivel játszani lehet – folytatja, majd hozzáteszi, hogy elkezdte élvezni a költészet Shakespeari részét.
A színész azt is elmondta, hogy igyekszik figyelmen kívűl hagyni azokat a rajongókat, akik videóra veszik az alakítását, emlékezve arra, hogy sokan próbáltak vele beszélni, míg a színpadon volt az Equus-beli előadásában.
A David Leveaux rendezésében készülő Rosencrantz and Guildenstern are Dead darab február 25-től április 29-ig lesz majd látható

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek DÁTUM: 2017.02.04.

Mindenhol bemutatást kaphat a Swiss Army Man

A sikeres előzetes után, az A24 április 5.-én bejelentette, hogy elintézik, hogy a Sundance-díjas Swiss Army Man mindenhol bemutatásra kerüljön. A társaság már megszerezte a vetítési jogokat Észak-Amerikában, rögtön a Sundance Fesztivál-beli premier után, még januárban. Az A24 már megjelölte a haza bemutatás dátumát, ami 2016. június 17. New Yorkban és Los Angelesben, amit egy országos premier követ július 1-jén.
Most, hogy a társaság megvette a további jogokat, egyeztetni fog a közvetítőkkel és a piaci színterekről, és végül mindenhol bemutatják.

Az A24 így beszélt a filmről: Rövid történelmünkben láttunk már szép sikereket eredeti filmek által, amik határozott és metsző történetmeséléssel és olyan szereplőkkel, akik kapcsolatot teremtenek a nézőkkel. A The Daniels-ek nagy képzelőerővel bírnak és megalkották a legeredetibb, legviccesebb és legszívszorítóbb filmet, amit valaha is láttunk. Pontosan ez az, amit az okos fiatal hallgatóság akart.

A Legjobb rendező díj nyertes filmje a 2016-os Sundance Film Fesztiválon, a Swiss Army Man végig követi, hogy mi történik Hankkel (Paul Dano), egy fiatal hajótörtöttel egy elhagyatott szigeten és aki találkozik Manny-vel (Daniel Radcliffe), akinek a hulláját egy nap partra mossa a víz. Hamar barátok lesznek és kezdetét veszi egy hősies kaland, ami visszavezeti Hanket álmai nőéhez.

A cikk saját fordítás

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek DÁTUM: 2016.04.07.

Kiakadt véleményekkel a mozikban

A halottbecstelenítő sztori sokaknak nem tetszik, mégis díjat zsebelt be.
Vízi hullát játszik legújabb filmjében az egykori varázslótanonc, akit egy lakatlan szigeten ragadt társa, Paul Dano ide-oda cibál, sőt még emberi jet-skinek is használják a testét, legbecsesebb testrészét pedig valamiféle „varázsvesszőnek”, hogy megfelelő iránymutatást adjon egy döntési helyzetben…nem csoda tehát, hogy megosztó a sztori, mégis díjazták a rendezői munkát a Sundance filmfesztiválon.
A film július 27-től kerül majd a mozikban

Ti mit gondoltok az előzetes alapján a filmről?

A cikk forrása: Joy.hu

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek DÁTUM: 2016.04.06.

XL Semanal interjú

Pár napja találtam egy interjút Daniellel, amit el is kezdtem lefordítani, viszont nem volt egyszerű, hiszen kicsit másabb volt maga a cikk megírva, mint egy szokásos interjú párbeszéd. De végül sikeresen elhoztam nektek. (:

Úgy tűnt, ő lesz a legközelebbi “törött játék”. Egy másik gyermek multimilliomos, aki képtelen elmerülni a sikerben. De nem. Miután letöltött egy évtizedet Harry Potterként, felhalmozott kb 80 millió eurós szerencsét és legyőzte az alkohol függőségét, a hírnévvel járó nyomással együtt. Daniel Radcliffe túlélte.
Daniel elég udvarias és zárkózott típus.
Nem zárkózik el bármilyen nemű kérdésektől, de megtanulta, hogy hogyan kerülje el a zavaros tényezőket. Mint például az az időszak, amikor az alkohol problémáiról beszélt. Nyíltan beszélt az XL Semenal interjú során, de elkerüli a túl sok beszéd következményeit.

Sok Frankenstein volt a színészek mögött?
Biztosítás. Sok végződött egy kis Frankensteinnel [nevet] Nagyon erős egyéniségek voltak, akik amikor előadnak egy sötét karaktert, akkor az emberek is egy kicsit sötétebbek lesznek. És ott vannak persze, akik nem viselik jól és kicsi szörnyetegek lesznek, de igazából kevesebbek, mint amilyennek hiszed. Van az a nyomás, ami alatt a színészek elég rosszul viselkednek és bár sok történet hallható, de sosem láttam igazán szörnyű viselkedést egy színésztől sem.

Neked is volt bajos időszakod…
Igen, voltak rossz időszakaim… Szerencsére csodálatos szüleim vannak és csodálatos emberek vannak körülöttem. Nagyon szerencsés vagyok.

Tovább olvasom

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek, Interjúk DÁTUM: 2016.03.12.

1 / 2 oldal12