“Lelkesen játszom Shakespeare-t, ha tudok valami újat mutatni”

Mivel Danielről alig találok valami hírt, így a Rosencrantz And Guildenstern Are Dead című darabhoz készült még egy cikk, aminek a fordítását el is hoztam nektek (:

A Harry Potter sztárja jelenleg Tom Stoppard Hamlet feldolgozásában szerepel.
Daniel Radcliffe elmondása szerint nagyon lelkesen játszana további Shakespeare darabokban is a Rosencrantz And Guildenstern Are Dead után is, amely két mellékszereplőt helyez most előtérbe a Hamlet című darabból.
Miután megkérdeztük, hogy megfontolna-e egy főszerepet egy Shakespeare-i drámában, a Harry Potter sztár így válaszolt: Örömmel játszanék egy nagyon jó Shakespeare produkcióban. A tudásom a költőről elég csekély, főleg ebben a társaságban.
Még hozzátette: Nem szeretnék abba esni, hogy csak bizonyos férfi karaktereket szabadna eljátszanom – nem akarom azt érezni, hogy “Csak azt a szerepet akarom csinálni, szóval kipipálhatom a listámról.” Lennie kell valaminek abban a szerepben vagy produkcióvan, aminél azt érzem, hogy valami újat tudok beletenni és az emberek nem érzik úgy, hogy ezt már látták a Hamletben.
Radcliffe Rosencrantzot játsza, míg Guildensternt pedig Joshua McGuire. A színész így nyilatkozott: Biztos vagyok benne, hogy meglehetne csinálni olyan színészekkel is, akik nem jönnek ki túl jól egymással, de az kevésbé lenne élvezetes számunka és ugyanúgy a nézők sem élveznék. Elég sok melegség van a mi kapcsolatunkban a műsoron belül és ha ez nem lenne, akkor a nézők csak két olyan embert látnának, akik utálják egymást pár óráig és az borzalmas lenne.
A drámaíró 2 hetet töltött a próbákon a színészekkel és David Leveaux rendezővel, akinek elmondása szerint öröm, hogy kéznél volt a kérdések megválaszolásánál.
Azt mondta, Sir Tom boldogan írták át azokat a részeket a darabban, amit nem érzett odavalónak, erről így beszélt: Mindig olyan megjegyzést írt a margóra, hogy GOWIT, ami azt jelenti, hogy “megbeszélni Tommal”.
Radcliffe elismerte, hogy kellett egy kis idő, míg hozzászokott, hogy megossza a próbatermet a darab írójával.
Szerintem ez eléggé lehetetlen, ahogy a legtöbb embernek, felismerni azt a tényt, hogy egy csapat emberrel vagy körbevéve, mert amugy ő egyedül volt egész életében, ahogy még biztos pár napba beletelik az is, hogy túl legyünk azon a furcsa testen kívűli élményen, hogy magadat nézed próba közben, aztán pedig ezt gondolod: Tom Stoppard sorait olvasod és Tom Stoppard előtt.

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek, Interjúk DÁTUM: 2017.03.26.

Daniel Radcliffe tündökölt az after party-n

A színész elég simán csúszott át gyereksztárból ünnepelt színpadi szenzációba.
És Daniel Radcliffe csupa mosoly volt, ahogy jól érezte magát az after party-n, amit a legújabb darabjához, a Rosencrantz And Guildenstern Are Dead rendeztek.
A 27 éves színész, aki Rosencrantz szerepében játszik, elegánsan nézett ki a kékszínű öltönyében, ahogy színész társával, Joshue McGuire-rel fényképezkedett.
Daniel csinosan nézett ki az együttesben, mely alatt egy sima fekete pólót viselt.
Barátja, Joshua egyenlően hozzáöltözött egy fekete öltönnyel, mely alatt egy szürke póló volt és fehér tornacipőt vett felhozzá.
A tehetséges színészek egy másik társukkal, David Haig-gel is összeálltak egy fotó erejéig, hogy együtt örüljenek a darab sikerének.
Addig a Daily Mailnél dolgozó Quentin Letts így írt a darabról: Mr. Radcliffe a gyászos Rosencrntz-ot játsza, ami Sir Tom Stoppard 1966-os darabjából lett véve két mellékszereplőről a Hamletből.
Szavak, szavak, szavak: talán ez lenne Hamlett reakciója, különösen a nyitójelenetre, ahol Rosencrantz és Guildenstern aprót dobálnak és beszélgetnek, beszélgetnek, beszélgetnek.
Ez egy művelt dialógus, filozófiával és riffekkel összeszőve.
McGuire és Radcliffe nagyon jó páros, hasonló magasságúak és kinézetűek is. Karaktereik két apró ember összetörpülve a politikai események alatt.
De a rajongóinak kicsit nehéz lesz a darab. – teszi hozzá az újságíró, mielőtt 3 pontot adna a darabra az 5-ből.
A darabot a londoni Old Vic színházban fogják játszani április 29-ig.
Az eléggé elfoglalt Radcliffe látható lesz majd a Jungle című filmben még az idén és a Beast of Burdenben, ami 2018-ban kerül a mozikba.

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek, Megjelenések DÁTUM: 2017.03.18.

“Egy idős házaspár rezgése van köztünk”

Az Elátkozott Gyermek talán az egyik legfőbb attrakció a West End-en perpillanat, de ha körbenézel a sarkon magát a névleges varázslót.
Daniel Radcliffe hamarosan fellép Tom Stoppard új produkciójában, a Rosencrantz and Guildenstern Are Dead, a Loveside sztárjával, Joshua McGuire-ral, aki jó barátja is.
A darab próbáján a Digital Spy mindkét színészt lencsevégre kapta az Old Vic színházban, ahol betekintést adtak a klasszikus előadásba, mely az 50. évforulóját ünnepli.
Mikor megkérdezték őket, mit éreztek, mikor először olvasták a szövegkönyvet, Daniel így nyilatkozott: Eléggé izgatottan és egy kicsit megijedve. Ennek a dolognak a nagyságától, amit magamra veszek. Sokat kell még tanulni, egy kicsit kihívás, de nagyon élvezem és kifizetődő csinálni.

Tovább olvasom

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek, Interjúk DÁTUM: 2017.02.08.

Daniel Radcliffe-nek még látnia kell az Elátkozott Gyermeket

A Harry Potter sztárja, Daniel Radcliffe kinyilatkozta, hogy meg kell majd néznie a 8. történet színpadi játékát.

Úgy érzem nem lesz egy pihentető este akkor a színházban– nyilatkozta a színész a Harry Potter és az Elátkozott Gyermekről.
Azt hiszem kb 1000 Harry Potter rajongó ül a nézőtéren. – folytatta, majd hozzátette, hogy csodálatos, hogy ennyi rajongó megy el megnézni a darabot.
Radcliffe amugy hamarosan visszatér a londoni színpadra, egy vicoriánus kori darabban, a Rosencrantz and Guildenstern are Dead nevet viselő darab feldolgozásában.
A 27 éves színész elmondása szerint egy elég változó korban olvasta Sir Tom Stoppard színdarabját, amit a Harry Potter forgatási szüneteiben tanulmányozott és emlékezett, hogy mennyire zavart és elragadott volt.
Az először 1966-ban színpadra kerülő mű, Shakespeare Hamletjéhez hasonlít, csak két boldogtalan jelentéktelen szereplő szemszögéből. Radcliffe fogja játszani Rosencrantz-ot, az 50. évforduló alkalmával, míg Joshua McGuire Guildenstern szerepét kapta meg.

A BBC egyik újságírója, Rebbeca Jones elmondása szerint Radcliffe azt mondta, hogy ugyan tanulta Shakespeare műveit, de még sohasem játszott egy színpadra vitt műben sem. Azt nyilatkozta, hogy Sir Tom írásában, mely azokat a részeket eleveníti fel a Hamletből, melyekben Rosencrantz és Guildenstern feltűnnek, csodálatos bemutatása az avoni költő munkájának.
Ez a darab tele van ötletekkel, mindig lesz valami, amivel játszani lehet – folytatja, majd hozzáteszi, hogy elkezdte élvezni a költészet Shakespeari részét.
A színész azt is elmondta, hogy igyekszik figyelmen kívűl hagyni azokat a rajongókat, akik videóra veszik az alakítását, emlékezve arra, hogy sokan próbáltak vele beszélni, míg a színpadon volt az Equus-beli előadásában.
A David Leveaux rendezésében készülő Rosencrantz and Guildenstern are Dead darab február 25-től április 29-ig lesz majd látható

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek DÁTUM: 2017.02.04.

Mindenhol bemutatást kaphat a Swiss Army Man

A sikeres előzetes után, az A24 április 5.-én bejelentette, hogy elintézik, hogy a Sundance-díjas Swiss Army Man mindenhol bemutatásra kerüljön. A társaság már megszerezte a vetítési jogokat Észak-Amerikában, rögtön a Sundance Fesztivál-beli premier után, még januárban. Az A24 már megjelölte a haza bemutatás dátumát, ami 2016. június 17. New Yorkban és Los Angelesben, amit egy országos premier követ július 1-jén.
Most, hogy a társaság megvette a további jogokat, egyeztetni fog a közvetítőkkel és a piaci színterekről, és végül mindenhol bemutatják.

Az A24 így beszélt a filmről: Rövid történelmünkben láttunk már szép sikereket eredeti filmek által, amik határozott és metsző történetmeséléssel és olyan szereplőkkel, akik kapcsolatot teremtenek a nézőkkel. A The Daniels-ek nagy képzelőerővel bírnak és megalkották a legeredetibb, legviccesebb és legszívszorítóbb filmet, amit valaha is láttunk. Pontosan ez az, amit az okos fiatal hallgatóság akart.

A Legjobb rendező díj nyertes filmje a 2016-os Sundance Film Fesztiválon, a Swiss Army Man végig követi, hogy mi történik Hankkel (Paul Dano), egy fiatal hajótörtöttel egy elhagyatott szigeten és aki találkozik Manny-vel (Daniel Radcliffe), akinek a hulláját egy nap partra mossa a víz. Hamar barátok lesznek és kezdetét veszi egy hősies kaland, ami visszavezeti Hanket álmai nőéhez.

A cikk saját fordítás

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek DÁTUM: 2016.04.07.

1 / 2 oldal12